Monday 19 March 2012

O poseta, un parfum fin sau un plic sigilat. CAMERA ASCUNSA cu lupta pentru un loc in clasa I

stirileprotv.ro Regula functioneaza, spun parintii, daca viitorul elev nu apartine de scoala dorita sau trebuie inscris in etapa a doua. O etapa care va bulversa cu siguranta echilibrul fragil dintre cererea si oferta de locuri.

Reporterul Stirilor ProTV invoca un caz clar: parintii unui copil din provincie testeaza terenul intr-o scoala de top din Bucuresti. Legea ii permite sa concureze de marti pe cele cateva locuri ramase libere pentru clasa intai, la fel ca orice alt doritor nearondat.

Cele care spun ca stiu obiceiul sunt mamici care au trecut prin asta. Iata metodele de "securizare" a locului: "La directoare va duceti cu darul si reusiti".

Lupta se da cu toate armele si nici nu-i de mirare. In cele mai bine cotate scoli jocurile sunt aproape facute.

Scoala 88 este printre cele mai solicitate din Sectorul 3, si totusi luni mai erau la clasa pregatitoare sase locuri libere si tot atatea la clasa I.

Motivul este ca directorul a cerut in avans inspectoratului suplimentarea locurilor. De o noua extensie nici nu poate fi vorba.

Intre timp, Ministerul se pregateste cum poate sa faca fata noului val de cereri.

In urmatoarele doua saptamani se vor cerne solicitarile depuse de toti cei care vor o alta scoala decat cea din cartier.

In Bucuresti au ramas dupa prima etapa 3000 de locuri la clasa pregatitoare si 4100 la clasa intai. Iar la nivel de tara mai sunt disponibile aproape 200.000.

No comments:

Post a Comment