Saturday 24 March 2012

Metoda barbara prin care liderul nord-coreean isi executa oponentii."Sa nu ramana niciun fir de par"

stirileprotv.ro Un ziar coreean a publicat recent date despre un adevarat masacru ordonat de liderul Kim Jong-un, care a folosit metode barbare pentru a-si pedepsi exemplar oponentii.

Mai multi oficiali si lideri militari au fost executati, sub acuzatia de “lipsa de loialitate” farta de regim. Ei nu au respectat cum se cuvine perioada de doliu national, declarata la inceputul acestui an, dupa moartea fostului lider Kim Jong-il.

Informatiile au fost publicate de ziarul sud-coreean Chosun Ilbo.

Jurnalistii relateaza si despre executia cumplita a unui oficial din Ministerul Apararii, care fusese gasit beat in timpul zilelor de doliu. El a fost ucis cu un lansator de rachete, dupa ce actualul lider nord-coreean Kim Jong-un a cerut “sa nu mai ramana nimic din el, nici macar un fir de par”.

Aceste executii infricosatoare au fost menite sa demonstreze ce patesc cei care nu respecta autoritatea noului presedinte, scrie The Independent.

Este posibil ca noul sef al statului sa nu fi pus la cale personal aceste metode barbare, ci doar sa fi acceptat propunerea unor consilieri de care depinde viitorul sau politic.

“Kim Jong-un trebuie sa fie foarte atent cum va prelua controlul absolut. El va trebui sa se foloseasca de un numar redus de lideri militari, care se vor dovedi cu adevarat loiali. Asta este esential pentru supravietuirea lui si a regimului”, crede expertul militar Kim Tae-woo.

Coreea de Nord se pregateste sa lanseze luna viitoare o racheta cu raza lunga de actiune, experiment care a fost deja dur criticat de comunitatea internationala.

No comments:

Post a Comment