Friday 18 May 2012

Cauciucuri de iarna

  Anvelope de iarna dau un plus de tracÅ£iune, la frânare conferind sigurata in a conduce  pe zapada ÅŸi gheaÅ£a. Sunt fabricate dintr-un cauciuc  special care ramanae flexibil la temperaturi joase si are aderenta buna atat pe zapada cat si pe gheata. Testele care a fost realizate pe gheaÅ£a arata ca si la o viteza la 30Km pe ora, vehiculele echipate cu anvelope de iarna au distanta de franare cu 1/2  mai mica decat maÅŸinile echipate cu cauciucuri  all season. 

  Anvelopele all seasons nu sunt concepute pentru a fi optime pentru un singur anotimp. Ele sunt menite sa fie adecvate pentru orice vreme. Pentru a fi capabile sa gestioneze diferite tipuri de conditii meteo, evident trebuie facute anumite compromisuri.Designul benzii de rulare a unei anvelope all sezon  nu este la fel de agresiv ca cea a unei anvelope de iarna ÅŸi de asemenea, nu este la fel de flexibil la frig.  Daca  va trebui sa conduceti in conditii de iarna cu temperaturi scazute si zapada, garantat trebuie sa achiziÅ£ionaÅ£i un set de anvelope de iarna. Daca va aflati într-un climat deosebit de umed cu o cantitate foarte mica de ninsoare, anvelopele all season sunt ideale.

Instalarea cauciucurilor de iarna
  Exista câteva lucruri ce trebuie retinute atunci când se cumpara anvelope de iarna. În cele mai multe cazuri, ar trebui sa se ia în considerare achiziÅ£ionarea jante speciale pentru anvelopele de iarna. Acest lucru va economi si timp ÅŸi costurile implicate în echilibrarea anvelopelor de iarna pe jantele existente. AchiziÅ£ionarea unui pachet complet de iarna este cel mai probabil cel mai simplu mod de a-ti echipa automobilul fara prea mari batai de cap.  Un moment bun pentru instalarea anvelopelor de iarna este o temperatura de 10 grade Celsius constanta sau chiar mai mica ÅŸi acestea ar trebui sa fie schimbate de îndata ce temperaturile sunt constante mai mari de 10 grade Celsius. Acest lucru va asigura ca anvelopele nu sunt folosite prematur pe vreme calda.

Depozitarea anvelopelor de iarna
Cel mai bun loc pentru a stoca anvelope de iarna este într-o incinta racoroasa si uscata. (Subsol, sau, eventual, un garaj).  De asemenea este recomandat sa le pastrati in saci. Acest lucru va proteja cauciucurile evitand fisurile. Anvelopele depozitate ar trebui sa fie Å£inute departe de motoare electrice deoarece acestea pot deteriora in timp cauciucul.
Recomandari
• Daca instalaÅ£i anvelope de iarna, este recomandat sa le cumparati pentru toate patru rotile:

• Pentru condusul in conditii extreme de ninsoare este bine sa utilizaÅ£i lanÅ£uri.

• Atunci când conduceÅ£i în condiÅ£ii de iarna aspra, e bine sa aveti pregatite lanÅ£uri, anvelope de rezerva, rachete de semnalizare, paturi, produse alimentare, manuÅŸi, cizme, o trusa de prim ajutor, lopatele de gheaÅ£a, ÅŸi un cablu de remorcare .
• Este recomandat sa reduceti viteza, în special înainte de curbe ÅŸi la coborare.
• Testati franele si directia inainte de a porni la drum.
• Nu stati prea aproape de alte masini  si oferiÅ£i-va spaÅ£iu suplimentar pentru a opri în condiÅ£ii de siguranÅ£a.
• VerificaÅ£i prognoza meteo înainte de a conduce pentru a preveni incidente nedorite.
• Atunci când vehiculul începe sa derapeze, eliberaÅ£i pedala de acceleraÅ£ie ÅŸi treptat, virati în direcÅ£ia opusa derapajului. Nu folositi franele ca acest lucru va face sa derapa mai mult. 


Tags: placute frana ate, piese auto, piese auto online

No comments:

Post a Comment