Thursday 12 April 2012

Calculatoare si laptopuri second hand

Daca bugetul nu va permite achizitionarea unui calculator sau laptop nou exista intotdeauna varianta deloc rea a achizitionarii unui calculator second hand sau a unui laptop second hand. Varianta calculator second hand poate ajunge la preturi foarte mici dar pentru cei care isi doresc un laptop second hand asta presupune eforturi financiare mai mari. Un laptop este in sine mai scump decat un calculator cu performante tehnice asemanatoare iar motivul este unul singur, portabilitatea. Solutia de cumparare si folosire a unui laptop second hand are avantajele si dezavantajele ei.

Dar inainte de a dezvolta putin acest subiect trebuie sa ne decidem exact ce ne trebuie: laptop second hand sau calculator second hand? Daca avem mult de calatorit si de folosit implicit in astfel de conditii calculatorul, atunci raspunsul e laptop second hand. Costurile vor fi mai mari, insa utilitatea si gradul de satisfactie vor fi maxime. Nu aveti grija, laptopurile second hand sunt echipate cu echipamente originale si au evident un pret mai mic decat modelele noi care apar pe piata. Este drept, din punct de vedere al echiparii, laptopurile second hand sunt in urma modelelor noi, insa principalul argument ramane pretul mai redus. Fireste, pentru a nu regreta o astfel de decizie trebuie sa fiti atenti de la cine cumparati un astfel de laptop. Laptopurile si calculatoarele second hand pot fi folosite cu grija si responsabilitate sau nu, la fel ca si o masina, de exemplu. Aveti grija la proprietar si la felul in care acesta a intretinut aparatul atunci cand doriti sa cumparati un astfel de laptop.

Pentru a achizitiona un laptop sau un calculator second hand cel mai bine e sa apelati la serviciile unui magazin specializat de calculatoare second hand. Acolo puteti primi si consiliere de calitate din partea unui personal calificat. Un laptop second hand este o unealta mai scumpa decat un sistem desktop si deci mai sofisticata. Desi ideal ar fi sa cumparati un laptop nou, trebuie sa stiti ca si unul vechi poate fi suficient pentru nevoile dvs. De exemplu, daca doriti portabilitate si doriti in special sa invatati sa lucrati pe el, sa lucrati cu pachetul Office si mai putin sa utilizati Internetul, atunci trebuie sa fiti gata sa scoateti din buzunar cateva sute de lei sau chiar pana intr-o mie de RON si chiar peste. Puteti fi in situatia de a deschide o mica afacere, si aveti nevoie de cateva calculatoare sau laptopuri. In acest caz, nu trebuie sa cumparati cele mai scumpe exemplare, pentru ca nu stiti daca afacerea va functiona pe termen lung, iar atunci laptopurile sau calculatoarele second hand reprezinta din nou o oportunitate tentanta. Poate sunteti un student fara prea multi bani, care traieste in camin si nu are prea multe posibilitati, insa aveti nevoie de un laptop pentru scrierea diferitelor lucrari. Un laptop second hand poate fi varianta optima pentru ca va ajuta si nici nu atrage prea multe priviri, astfel ca riscul de a ramane fara el scade pana la zero.

Un calculator sau un laptop second hand poate nu este varianta ideala insa pentru cei cu un buget mai redus poate reprezenta varianta cea mai buna calitate – pret. Asta cel putin pentru o perioada, pentru ca in viata fiecaruia vin momente financiare mai bune, si atunci puteti face pasul catre un calculator sau laptop nou nout, avand deja o buna experienta in ceea ce priveste utilizarea calculatorului.


calculatoare second hand, calculatoare second hand

No comments:

Post a Comment